2/12/2009

E vremea schimbarilor......


De ce oare romanii dau dovada de altruism doar in momentele dificile?? Din ce motiv ne apreciem valorile doar postmortem!!???Acestea sunt intrebarile care ma framanta de ceva zile din cauza disparitiei unui mare sportiv roman, o valoare a handbalului mondial.
Observ faptul ca in toata presa atunci cand are loc un eveniment tragic ce are un prim-plan o persoana publica, se desfasoara dezbateri si apar tot felul de "personaje" care isi expun punctul de vedere.De exemplu, imi vine acum in minte cazul Laurei Stoica care dupa '94 nu s-a bucurat de foarte multa promovare din partea televiziunilor, insa cand a avut loc tragicul accident in toata mass-media a fostprezentat pe larg acest subiect.Ma intreb de ce nu suntem in stare sa ne apreciem just adevaratele valori ale societatii in timpul vietii acestora, nu doar sa ne exprimam regretele vizavi de disparitia lor, iar la cateva zile sa uitam ca au existat.Nu este corect cum procedeaza mass-media, dar nici societatea romaneasca, presarata de mentalitatile comuniste, nu este capabila sa evidentieze, sa scoata la suprafata valorile acestei tari.
Din pacate, a fost nevoie ca Marian Cozma sa fie ucis in Ungaria si sa tina prima pagina a presei scrise, pentru ca romanii sa auda de forta, de tehnica si valoarea acestui sportiv, cunoscut mai mult in strainatate decat in propria tara.Inca odata,din cauza mortii lui PAsarila, asa cum era poreclit de colegi datorita inaltimii impresionante, se dovedeste fapul ca mass-media nu promoveaza valorile, nu cauta sa educe cititorul roman, principalul tel fiind acela de a vinde, respectiv de a avea audienta.Dezolant.... dar.... adevarat...Unii vor spune ca traim intr-o economie de piata, dar eu le voi raspunde ca cererea da nastere ofertei, iar atata timp cand noi suntem avizi de scandaluri, de viata Elodiei si de ce si-a mai achizionat vreo"caricatura" de genul Simonei Sensual, presa va scrie despre astfel de subiecte si va promova kitch-ul si antimodelele.
Imi doresc ca pe viitor romanii sa se autoeduce si sa fie capabili sa faca diferenta dintre aparenta si esenta, dintre ceea ce e prezentat in mass-media si ceea ce exista cu adevarat in viata cotidiana.

Niciun comentariu: