1/18/2009

Magda Ciumac - model demn de urmat??!!

Astazi va propun sa aduc in discutie un subiect foarte larg dezbatut in mass-media si de o mare importanta pentru tinerii din ziua de azi... este vorba de modele de viata.... Exista oare un model demn de urmat, din societatea romaneasca actuala?? Este, pentru multi, o intrebare care nu isi gaseste raspunsul caci pentru multi modelele de viata se regasesc in alte perioade , alte tari sau chiar in operele de arta. Poate intrebarea nu este corect formulata si ar trebui sa spun "modele din viata actuala".. in fine.... problema care ar trebui pusa este aceea ca sunt promovate falsele valori iar adevaratele personalitati cu contributii la dezvoltarea unui domeniu de activitate si implicit a evolutiei societatii romanesti, sunt ignorate cu desavarsire.
Pentru mine televiziunile joaca un rol important in educarea si culturalizarea tinerilor, insa aceasta "functie" este de mult pierduta intrucat pe de o parte, accentul cade pe audienta, deci pe ceea ce atrage cat mai multe vizionari, iar pe de alta parte, publicul roman, marea majoritate, are alte repere in viata, gen " cine a omorat-o pe Elodia?", "ce mai face Magda Ciumac sau sexy brailanca?", "ori cu cine s-a mai cuplat fiica presedintelui?". Oare acestea sunt singurele subiecte fara de care nu am putea supravietui?!!..... sa fii devenit Magda Ciumac, Nicolae Guta sau Dan Diaconescu modele demne de urmat??!! Raspunsul la aceasta intrebare o veti gasii in propria ratiune.Consider ca in societatea actuala exista modele de/din viata, iar pentru a va exemplifica, va marturisesc ca un model de politician, pentru mine, il reprezinta Mihai Alexandru Ungureanu, punctul de reper vis-a-vis de verticalitate si mod de afirmare fiind Monica Tatoiu, iar exemplele pot continua pe domenii de activitate.
Stadiul societatii contemporane si al nivelului de trai si pregatire sunt determinate, in mare parte, de lipsa modelelor veritabile pentru tineret sau de promovarea unor '"personaje" care se pretind a fi modele, dar care in realitate pot fi etichetate ca "ASA NU".Ceea ce urmaresc eu prin postarea propriei opinii referitoare la modelele demne de urmat, este, in primul rand, sa determin pe cei care imi vor citii aceste randuri, fie si ei intr-un numar restrans, sa se gandeasca bine la alegerea unui punct de reper profesional caci aceasta optiune poate influenta cursul deciziilor in viata unora, iat in al doilea rand, mi-ar placea ca mass-media sa promoveze mai mult valorile socio-politico-culturale ale Romaniei.
In final, vreau doar sa mentionez ca am abordat acest subiect datorita conversatiei avute cu un coleg de facultate.

Niciun comentariu: