1/23/2009

Fenomenul Big Brother la scara nationala...


Oare intrarea in vigoare a legii nr. 298/2008 reprezinta reintoarcerea romanilor la "vechile' metode de comunicare gen scrisori ori cartile postale?? Este o intrebare al carei raspuns incerc sa il aflu caci, pe de o parte ma gandesc ca democratizarea societatii, dreptul la intimitate si libertatea romanilor sunt pe cale de disparitie, iar pe de alta parte, ma intreb daca "alesii poporului" s-au gandit ca cetatenii acestei tari nu mai folosesc serviciile postale si intrucat aceasta risca sa intre in faliment(tinand cont si de criza economica actuala), promulgarea acestei legi reprezinta o modalitate de reorientare catre serviciile postale.
Am observat ca in mass-media acest subiect nu a fost foarte dezbatut, insa multi tineri s-au coalizat si au facut o petitie online pentru abrogarea acestei legi care incalca multe din drepturile si libertatile cetatenesti.Pe scurt, aceasta lege prevede ca de la 1 ianuarie toti operatorii de telefonie sunt obligati sa stocheze toate convorbirile, inclusic sms-urile timp de 6 luni, urmand ca de la 1 martie sa se intample acelasi lucru cu mail-urile.Vi se pare un lucru normal intr-o tara asa zisa democratica? Unii vor spune ca e un lucru benefic luptei impotriva terorismului si spionajului in timp ce eu sunt de parere ca fenomenul BIG BROTHER se propaga la nivel national iar in curand vom trai intr-un "lagar".
Prin aceasta postare nu am facut altceva decat sa imi exprim opinia vizavi de legea ascultarii telefoanelor si mesajelor electronice, sperand ca cei care nu au aflat de acest subiect, vor citi si or sa analizeze cu atentie.

Niciun comentariu: